Právě vysíláme

Rodina Michaela Schumachera dala filmu o závodníkovi zelenou, snímek může do kin

3. února 2021 9:10
Rodina Michaela Schumachera dala filmu o závodníkovi zelenou, snímek může do kin

Film o životě Michaela Schumachera už je hotový. Jak před pár dny potvrdila jeho režisérka, snímek vstoupí do kin hned, jakmile se uvolní vládní opatření. A jak dodala, fanoušci závodníka Formule 1 v něm uvidí jeho dosud nezveřejněné rodinné záběry.

Film o Michaelovi Schumacherovi se natáčí už od roku 2019. Jeho dokončení se v posledních měsících neustále kvůli komunikaci tvůrců s rodinou ohledně zveřejnění dosud neviděných scén ze soukromí pilota Formule 1 neustále zdržovalo, k posunu data vydání pak následně přispěla také koronavirová pandemie.

Producentka Vanessa Nöcker před několika dny potvrdila, že je rodina Schumachera se snímkem spokojená a on tak konečně může zamířit do kin. Kdy přesně, však nepotvrdila. „Situace spojená s covid-19 nám stanovení premiéry značně ztěžuje. Prosíme všechny o trochu trpělivosti,“ uvedla.

Snímek se nebude točit jen kolem Schumacherovy kariéry. Sedminásobného mistra Formule 1 ukáže jako ambiciózního sportovce, spolehlivého týmového hráče i milujícího otce. Jeho součástí budou také rozhovory s jednotlivými členy jeho rodiny – manželkou Corinnou, synem Mickem, dcerou Ginou–Marií a otcem Rolfem.

Dlouho se spekulovalo, že premiéru filmu pozdržely taktéž příliš osobní záběry zachycující závodníka při rekonvalescenci po nehodě. Rodina Schumachera si nebyla jistá, zda je má skutečně zveřejnit. Nakonec však údajně dala tvůrcům zelenou a fanoušci tak pravděpodobně po osmi letech od pilotovy osudné nehody na lyžích zjistí, jak se legendě Formule 1 daří.

Někdejšímu šampionovi dělá v současné době radost syn Mick, který se vydal ve stopách svého otce. V loňském roce získal titul šampiona v soutěži Formule 2 a pro sezónu 2021 má podepsanou smlouvu v týmu Haas Ferrari ve Formuli 1.

Zdroj: DriveTribe, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat