Právě vysíláme

Rodina ve svém domě spatřila odpočívajícího tygra! Chtěl se prý schovat před deštěm

21. července 2019 16:10
Rodina ve svém domě spatřila odpočívajícího tygra! Chtěl se prý schovat před deštěm

Indická rodina v severovýchodním regionu Assam měla ve svém domě nečekaného a velmi nebezpečného hosta! Kvůli tamním monzunovým dešťům jim totiž do domu zavítal tygr, který pocházel z nedalekého národního parku. Správci národního parku chtěli tygra uspat, ale než tak učinili, kočka odešla po svém.

Neobvyklý moment

Monzunové deště letos zasáhly severovýchodní Indii silně – podle některých odhadů je až 95 % tamního národního parku Kaziranga nyní pod vodou a místní živočichové se snaží dělat cokoliv pro to, aby vodě utekli. Situace v regionu je vážná, a tak zvířata volí čím dál radikálnější cesty za bezpečím, i když to občas znamená, že se potkají s lidmi. Pro jednoho tygra byly podmínky dokonce tak nepříznivé, že ho přinutily se schovat jedné indické rodině do ložnice!

Tygr odpočívá v ložnici jedné rodiny v Indii

Tygr odpočívá v ložnici jedné rodiny v Indii

Tygr byl naštěstí klidný – nezaútočil na rodinu a nepoškodil žádný majetek. Správci nedalekého národního parku ho původně chtěli uspat a převést zpět do bezpečí, ale to se tygrovi příliš nelíbilo. Obrovská šelma opustila dům dřív, než dorazilo sedativum!

Tomu říkáme odchod ve správný čas.

Rodina se tygrovi moc přibližovat nechtěla - ani se jí nedivíme!

Rodina se k tygrovi moc přibližovat nechtěla – ani se jí nedivíme!

Zdroj: CNN, BBC, Twitter, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat