Právě vysíláme

Rodina zemřelého chlapce z tragického Astroworldu odmítla nabídku rappera na uhrazení pohřbu

1. prosince 2021 14:10
Rodina zemřelého chlapce z tragického Astroworldu odmítla nabídku rappera na uhrazení pohřbu

Tragédie, která se odehrála na koncertu Travise Scotta, zasáhla hodně rodin. V obrovské tlačenici totiž zemřelo 10 lidí a obětí je i devítileté dítě.

Festivalu Astroworld v americkém Houstonu se uskutečnilo až 50 tisíc lidí. Na místě se odehrála ohromná tlačenice a kvůli panice a špatné organizaci zemřelo na následky zranění 10 lidí. Ještě tragičtější stín vrhá na celou událost fakt, že zemřel i devítiletý chlapec Ezra.

Ezra vyrazil na koncert se svým tatínkem, kterému se bohužel v tlačenici ztratil z dohledu. Samotný otec pak na místě ztratil vědomí a skončil v nemocnici. Jeho syn tragédii nepřežil.

Ačkoliv se Travis Scott vyjádřil, že je celou událostí zdrcen a nabízí rodinám obětí zaplacení pohřbu, mnoho lidí se domnívá, že by i on měl vést za tragédii zodpovědnost. Na rappera je ostatně i podaná mnoha miliardová žaloba a z řad fanoušků je umělci vyčítáno, že koncert nebyl včas přerušen.

Otec zesnulého chlapce rázně odmítá zaplacení pohřbu i osobní setkání s rapperem. „Je pochopitelné, že pan Scott cítí lítost. Jeho cesta bude ještě bolestivá. Musí však čelit faktu, že za tragédii nese jistou zodpovědnost. Setkání považujeme za nevhodné. V první řadě musí proběhnout vyšetřování, které určí, kdo všechno je mezi zodpovědnými. Dokud se tak nestane, jedním z podezřelých je i Scott,“ prohlásil právník rodiny pro deník Independent.

 

Články, které by tě mohly zajímat