Právě vysíláme

Roztomilý omyl: Fanoušci vyprodali lístky na dětskou besídku. Mysleli si, že jde o rapperský koncert

19. prosince 2023 12:46
Roztomilý omyl: Fanoušci vyprodali lístky na dětskou besídku. Mysleli si, že jde o rapperský koncert

Skoro až roztomilý omyl se před Vánocemi stal ve švédském městečku.

Švédské město Kungälv uspořádalo vánoční koncert místních školáků a nazvalo ho Jul och Kul, což ve švédštině znamená Vánoce a radost. Radnici ovšem velmi překvapilo, že se všechny lístky vyprodaly během pár hodin a rodiče účinkujících si stěžovali, že vstupenky už jsou nedostupné. Záhy se zjistilo, že většinu skoupili fanoušci francouzského rappera, který vystupuje pod uměleckým jménem Jul, napsal server France Info.

„Došlo nám, že se něco děje, když začali volat rodiče, že je jim moc líto, že jsou lístky vyprodané,“ uvedla radní pro kulturu v Kungälvu Matilda Skön. Nedorozumění podle ní nejspíš způsobila umělá inteligence, která spojila slovo „Jul“ s hudebním obsahem a vyvodila z toho, že se jedná o koncert hudebníka z Marseille. Skönová poznamenala, že je zvláštní, že rapperovy příznivce nepřekvapil ani čas koncertu v půl dvanácté dopoledne.

Rapper Jul

Radnice poslala e-maily všem, kteří si již lístek za pět eur (122 korun) koupili, a nabídla jim vrácení peněz. Dopolední koncert nakonec navštívilo 350 lidí.

Rapper Jul, vlastním jménem Julien Marie, vydal dvě desítky alb, kterých se celkem prodalo 5,5 milionu kusů. Jeho koncerty dokáží zaplnit stadion Stade Vélodrome v Marseille, který má kapacitu přes 60.000 míst.

Články, které by tě mohly zajímat