Právě vysíláme

Roztomilý tygr objímací strom získal cenu za přírodní fotografii. Výhru on-line předávala Vévodkyně Kate

15. října 2020 18:00
Roztomilý tygr objímací strom získal cenu za přírodní fotografii. Výhru on-line předávala Vévodkyně Kate

Rus Sergej Gorškov zvítězil v soutěži o nejlepšího fotografa přírody za rok 2020 (Wildlife Photographer Of The Year), kterou každoročně organizuje Přírodopisné muzeum v Londýně. Prvenství mu přinesl působivý snímek vzácného tygra, který objímá strom.

„Je vskutku velkolepý,“ okomentovala vítězný snímek vévodkyně Kate, která ocenění předávala při slavnostním on-line ceremoniálu v úterý večer. Manželka následníka britského trůnu prince Williama je sama amatérskou fotografkou.

Gorškovova fotografie s názvem Objetí zachycuje vzácného tygra ussurijského, který se v pustém lese něžně tiskne ke stromu. Tato největší známá kočkovitá šelma je ohrožena vyhynutím a vyskytuje se pouze na východní Sibiři. Fotograf podle Přírodopisného muzea čekal na pořízení snímku celých 11 měsíců. Podívejte se na krásné video, jak dech beroucí fotografie vznikala.

Porota letos vybírala z více než 49 000 zaslaných fotografií z 86 zemí. Soutěže se smí zúčastnit kdokoliv na světě – bez ohledu na to, zda se fotografováním živí, nebo ho dělá pouze pro radost. Příští kolo soutěže začíná již příští týden. Nejlepší snímky je možné spatřit nejprve v londýnském muzeu, později budou vystaveny i na dalších místech.

Zdroj: ČTK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat