Právě vysíláme

Rozvolnění přehledně: Co se dnes otevírá a mění

3. května 2021 9:10
Rozvolnění přehledně: Co se dnes otevírá a mění

V Česku se dnes po dlouhé době otevřou nejen služby. Podívejte se na přehled, co se dnes otevírá a mění.

3. května

V Česku se dnes po delší době otevřou kadeřnictví a další provozovny spojené s péčí o tělo a o zvířata, které byly zavřené kvůli epidemii onemocnění Covid–19.

 

V Praze a šesti krajích s nejpříznivější epidemickou situací se navíc vrací do lavic žáci druhého stupně základních škol. Jako u prvního stupně bude platit takzvaná rotační výuka, při které se třídy střídají po týdnu ve škole a doma. V Praze, Karlovarském, Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Plzeňském a Středočeském kraji, budou moci začít chodit do školek děti ze všech ročníků.

Otvírají se tam také galerie a muzea.

Využití služeb bude možné s platným negativním potvrzením na Covid–19, a to PCR testem nebo antigenním testem provedeným na certifikovaném místě, použitelné budou i testy z práce či školy. Je možné samotestování v provozovně před využitím služby.

10. května

Od 10. května bude otevřen maloobchod, stejně jako zbylé služby a řemesla. Měla by se obnovit rotační výuka druhého stupně základních škol v celé České republice.

17. května

Zahrádky u restaurací by se mohly otevřít 17. května, vláda se ještě definitivně nerozhodla. O otevření vnitřních restaurací se zatím neuvažuje.

Zdroj: CTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat