Právě vysíláme

Ruský nástupce McDonald’s zveřejnil nové logo. Co má symbolizovat?

10. června 2022 13:05
Ruský nástupce McDonald’s zveřejnil nové logo. Co má symbolizovat?

Ruský řetězec rychlého občerstvení, který v zemi dříve působil pod značkou McDonald’s, představil nové logo a od neděle se chystá znovu otevřít své restaurace. 

Logo je složeno z kruhu a dvou čar, což má představovat hamburger a dvě hranolky. Společnost zatím neuvedla, jak se bude řetězec jmenovat, zvažovala se řada možností.

V květnu společnost McDonald’s oznámila, že se kvůli válce na Ukrajině stáhne z Ruska. Firma Sistema PBO, která spravuje podniky, jež dříve patřily společnosti McDonald’s, o víkendu znovu otevře 15 restaurací.

Zelené pozadí loga symbolizuje kvalitu výrobků a služeb, na které jsou naši hosté zvyklí,“ řekl agentuře TASS mluvčí společnosti Sistema PBO. Podle deníku Izvestija předložila společnost Sistema PBO osm potenciálních názvů nového řetězce společnosti Rospatent, což je ruská vládní agentura, která má na starosti duševní vlastnictví.

Nové logo

Mezi zvažované názvy podle médií patří „Tot Samyj“, což v překladu znamená „ten samý“, a „Svobodnaja Kassa“, což znamená „volná pokladna“. Společnosti McDonald’s, Sistema PBO a Rospatent na žádost BBC o komentář zatím nereagovaly.

Společnost McDonald’s dočasně zastavila činnost v Rusku v březnu, necelé dva týdny po ruské invazi na Ukrajinu. Minulý měsíc oznámila, že Rusko opustí kvůli humanitární krizi a kvůli nepředvídatelnému provoznímu prostředí způsobenému válkou. Uvedla, že její restaurace převezme Alexandr Govor, který provozuje 25 restaurací McDonald’s na Sibiři.

McDonald’s dodal, že na základě dohody si v Rusku ponechá svou ochrannou známku. Má také možnost do 15 let své restaurace znovu odkoupit.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat