Právě vysíláme

Ruský oligarcha vypsal astronomickou odměnu na Putina. Vyzývá i další ruský podnikatele

3. března 2022 11:47
Ruský oligarcha vypsal astronomickou odměnu na Putina. Vyzývá i další ruský podnikatele

Ruský podnikatel Alex Konanykhin nabídl za zatčení ruského prezidenta Vladimíra Putina vojenským důstojníkům odměnu jeden milion dolarů! Výzvu sdílel sociálních sítích, když Rusko pokračovalo ve své invazi na Ukrajinu.

“Slibuji, že zaplatím 1 000 000 dolarů důstojníkům, kteří v souladu se svou ústavní povinností zatknou Putina jako válečného zločince podle ruských a mezinárodních zákonů,” napsal Konanykhin na LinkedIn. “Putin není ruský prezident, protože se dostal k moci v důsledku speciální operace vyhození bytových domů v Rusku do povětří, poté porušil ústavu zrušením svobodných voleb a zavražděním svých odpůrců,” uvedl podnikatel důvody a vyzval také další podnikatele, aby částku navyšovali až do výše jedné miliardy dolarů.

Hledá se: Mrtvý nebo živý. Vladimír Putin za masové vraždění,“ napsal k fotografii Putina“Jako etnický Rus a ruský občan vidím jako svou morální povinnost usnadnit denacifikaci Ruska. Budu pokračovat ve své pomoci Ukrajině v jejím hrdinském úsilí odolat náporu Putinovy ​​hordy,“ dodal Konanykhin.

Výzva se okamžitě stala vitální hitem. Podnikatel uvedl prohlášení na pravou míru: “Některé zprávy naznačují, že jsem slíbil zaplatit za atentát na Putina. NENÍ to správně. I když by takový výsledek uvítaly miliony lidí po celém světě, věřím, že Putin musí být postaven před soud.”

Články, které by tě mohly zajímat