Právě vysíláme

Rusové zanechávají zvláštní vzkazy pro LEONARDA DICAPRIA na sociálních sítích! Proč?

23. července 2019 9:10
Rusové zanechávají zvláštní vzkazy pro LEONARDA DICAPRIA na sociálních sítích! Proč?

Herec Leonardo DiCaprio se kromě herectví i vášnivě věnuje ekologii. Někteří fanoušci ho proto na sociálních sítích prosí, aby upozornil na jeden důležitý ekologický problém, o kterém se dosud velice málo mluví.

Jezero Bajkal v ohrožení

Ruští uživatelé Instagramu v komentářích žádají hollywoodskou hvězdu, aby upozornila na problémy jezera Bajkal. Známé ruské jezero je sice chráněnou památkou podle světového dědictví UNESCO, ovšem kvůli pytláctví, znečištění a problémům s řasami je tamní ekosystém nyní v ohrožení. Jelikož se tento obrovský problém vyhnul pozornosti světových médií, Rusové začali apelovat na DiCapria, aby na problém upozornil na svém Instagramu. V komentářích u jednotlivých příspěvků herce tak začal kolovat hashtag #savebaikal.

Komentáře prosí herce, aby  upozornil na situaci, v níž se ocituje jezero Bajkal

Herec v minulosti úspěšně podpořil komunity v Amazonii, které bojovaly proti těžbě ropy v tamním regionu. Zastane se DiCaprio i ruského jezera Bajkal? To se teprve uvidí. Hercova podpora by pro ruské ekology a ochránce jezera Bajkal byla zřejmě zlomová. Snad jim Leo vyjde vstříc!

Zdroj: BBC, Instagram, The Guardian

Články, které by tě mohly zajímat