Právě vysíláme

Rybáři uřízli žralokovi ocas a hodili ho se smíchem zpátky do vody! Kruté týrání rozzuřilo i slavného herce

4. června 2019 13:10
Rybáři uřízli žralokovi ocas a hodili ho se smíchem zpátky do vody! Kruté týrání rozzuřilo i slavného herce

Na internetu se objevila znepokojivá nahrávka, která opět dokazuje, jako moc umí být lidé krutí. Nachází se na ní totiž ukázka otřesného týrání žraloka. Video rozzuřilo mnoho lidí včetně slavného herce Jasona Momoy.

Na pobřeží Grónska se dva rybáři rozhodli trápit žraloka. Poté, co ho ulovili a vytáhli z vody, uřízli mu ocas a hodili ho zpátky do moře. Nebohému zvířeti se pak ještě smáli, že nemůže plavat.

Když se krutá nahrávka objevila na internetu, zjistilo se, že se jedná o grónského žraloka, jenž se řadí mezi ohrožený druh. Týrání tohoto krásného zvířete rozzuřilo mnoho lidí, včetně filmového Aquamana Jasona Momoy. Ten video zveřejnil na Instagramu a žádal své followery, aby nahrávku sdíleli a pomohli zjistit, kdo jsou oni rybáři.

Když Jason zjistil identitu obou mužů, rozhodl si je na internetu pořádně podat. Na Instagramu zveřejnil jména rybářů a napsal, že ve svém životě ještě neviděl něco tak krutého a nikdy netoužil lidské bytosti ublížit tak moc, jako když viděl rybáře, kteří se na videu smějí utrpení žraloka.

Ačkoliv byli rybáři za své kruté chování propuštěni z práce, řada lidí žádá, aby se dostali i před soud. Právě to se ovšem možná nestane. Jak totiž upozornil islandský právník Árni Stefán Árnasson pro web RUV, na týrání žraloka se možná v zemi nevztahují zákony. „Pokud se na to nevztahuje žádný zákon, nemohou být potrestáni. Je to složité, protože když byly tyto zákony vypracovány, nevztahovaly se na některé druhy zvířat, včetně všech volně žijících ryb,“ říká.

 Upozorňujeme, že video níže obsahuje drastické záběry!

 

Zdroj: RUV

Články, které by tě mohly zajímat