Právě vysíláme

S Petrem Kellnerem se rozloučili i na ostrově v Karibiku. Obyvatelé si českého podnikatele velmi vážili

14. dubna 2021 13:10
S Petrem Kellnerem se rozloučili i na ostrově v Karibiku. Obyvatelé si českého podnikatele velmi vážili

Smrt nejbohatšího Čecha Petra Kellnera zasáhla i Britské Panenské ostrovy. Rozloučení s movitým podnikatelem proběhl na ostrově Virgin Gorda, kterému Kellner dlouhou dobu finančně pomáhal.

Petr Kellner měl Karibik velmi v oblibě a trávil tam mnoho času. Zamiloval si i ostrov Virgin Gorda, kde byl oblíbeným a velmi vítaným hostem. Český podnikatel si navíc místní obyvatele získal svou dobrosrdečností a finanční pomocí po hurikánu, který ostrov zachvátil v roce 2017. Kellner podle tamního ministra práce a přírodních zdrojů věnoval mnoho peněz na obnovu ostrova, zajišťoval stavební materiály a díky jeho pomoci se mohlo opravit mnoho rodinných domů.

To, že si místní Kellnera opravdu vážili, dokazuje i veřejné rozloučení, které po jeho smrti na ostrově proběhlo. „Na počest pana Petra Kellnera, ryzího, pokorného a velkorysého muže, který vždy ctil rodinu, proběhne komorní smuteční obřad,“ stálo na oznámení o nedělní události v Savannah Bay. Řada obyvatel se pak sešla na pláži a na počest podnikatele rozsvítila světýlka a zhotovila i velký billboard, kde se s Kellnerem loučí.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat