Právě vysíláme

Schillerová vyzývá: kupte si pod stromeček státní dluhopisy

9. prosince 2020 13:10
Schillerová vyzývá: kupte si pod stromeček státní dluhopisy

Sháníte praktický vánoční dárek pro své blízké? Ministryně financí Alena Schillerová vám poradí. Místo tradičních ne příliš oblíbených dárků, doporučuje ministryně pořídit státní dluhopisy.

„Stále nevíte, co k Vánocům? Dluhopis republiky jako vánoční dárek nejen potěší, ale i zhodnotí vaše úspory.“  radí ministryně financí Alena Schillerová  na svých sociálních sítích, co máte koupit svým blízkým a zároveň propaguje státní dluhopisy.

„Vánoce jsou za dveřmi a tak mnozí z vás určitě přemýšlí o tom, co svým blízkým dát pod stromeček. Pokud ještě nevíte, mám pro vás tip. A nebojte se, nejsou to ponožky, ale dluhopis republiky,“ prohlašuje dále ve videu.

Tradiční dárky v roce 2020 nejsou v kurzu. Místo klasických ponožek doporučuje  ministryně Dluhopis Republiky. Podle Schillerové má dárek hned dvě výhody. Potěšíte své blízké s zhodnotíte jim jejich úspory. Jde o „chytrý dárek, který jen tak neomrzí a postupem času získává na hodnotě” přesvědčuje  ministryně pochybovače. Podle ní je bonusem „krásný dárkový certifikát”.

Na ilustračních záběrech v reklamním videu se objevuje dárkový certifikát se vzkazem: „děda Aleš své vnučce Patricii věnuje k Vánocům dluhopisy v hodnotě 100 tisíc korun.“  Podle kalkulačky s investičním státním dluhopisem České Republiky při investici 100 000 korun lze po šesti letech získat 6151 korun. Pod vedením Schillerové ministerstvo financí naplánovalo na letošní i příští rok schodky ve výši 500 miliard korun.  Finance získané z vánočních dluhopisů se budou na správu státního dluhu určitě hodit.

Zdroj: Twitter, CTK

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat