Právě vysíláme

Sedmiletá Amélie dojímá svět. Zpívala lidem v krytu, nyní vystoupila na charitativním koncertě v Polsku

24. března 2022 9:10
Sedmiletá Amélie dojímá svět. Zpívala lidem v krytu, nyní vystoupila na charitativním koncertě v Polsku

Příběh sedmileté dívky z Kyjeva dojímá svět. S rodinou strávila několik dní v krytu a když lidem bylo nejhůře, rozhodla se jim zazpívat písničku z Ledového království. Nyní vystoupila s ukrajinskou hymnou na velkém charitativním koncertu v Polsku.

Ukrajina aktuálně prožívá jedno z nejhorším období ve své historii. I přesto se však najdou střípky, které činí celou situaci snesitelnější. Krásný příběh napsala sedmiletá Amélie, která v jednom z kyjevských krytů zvedla lidem náladu svým zpěvem. Ve svém rodném jazyce zazpívala skladbu Let It Go z populárního filmu Ledové království. Šum v krytu během jejího vystoupení naprosto ztichl, svou pozornost všichni totiž věnovali právě jí.

Tady však příběh mladé dívky nekončí. O tři týdny později se Amélie představila na pódiu během charitativního koncertu v Polsku, kam přijela spolu s babičkou a starším bratrem. Tentokrát zazpívala čtrnácti tisícům diváků ukrajinskou hymnu.

Obě videa se začala šířit na internetu rychlostí blesku. Dostala se dokonce ke spoluautorce Let It Go Kristen Anderson–Lopez. „Milá holčičko s krásným hlasem, s manželem jsme tento song napsali jako součást příběhu o léčení bolesti v jedné rodině. Způsob, jakým jsi ho zazpívala, byl jako magický trik, který šíří světlo ve tvém srdci a uzdravuje každého, kdo ho slyší. Nepřestávej zpívat! My Tě posloucháme!“

Svůj vzkaz pak Amélii poslala i původní interpretka písně Idina Menzel. „Vidíme Tě. Opravdu Tě vidíme,“ napsala na Twitter. Jak navíc zmínili lidé, kteří byli s dívkou při jejím prvním vystoupení v krytu, „ani chlapi nemohli zadržet slzy. Každý přestal dělat to, co zrovna dělal, a začal poslouchat, jak tahle zpívající holčička zářila.“

Články, které by tě mohly zajímat