Právě vysíláme

Sedmiletá dcera zpěvačky P!NK způsobila na internetu pořádný rozruch! Proč?

2. února 2019 11:10
Sedmiletá dcera zpěvačky P!NK způsobila na internetu pořádný rozruch! Proč?

Video se sedmiletou dcerou zpěvačky P!nk způsobilo na sociálních sítích docela rozruch. Co se stalo a proč reagovali lidé tak vášnivě?

Sedmiletá dcera zpěvačky P!nk byla zachycena na videu, jak střílí z pušky na střelnici. Otec malé holčičky, motokrosař Carey Hart, jí tímhle způsobem chce naučit respektovat zbraně a vyhnout se nebezpečí, které je doprovází.

Citlivé téma

Manžel zpěvačky P!nk je již dlouho zastáncem druhého dodatku Ústavy Spojených států amerických. V té se píše, že každý má právo vlastnit zbraň a že zbraň může být použita legálně pouze v případech stanovených zákonem.

Hart ve videu zmínil, že se sedmiletou dcerou Willow chodí střílet pravidelně a že jí tak chce ukázat, jaké nebezpečí hrozí při chybném použití zbraní. Krátké video s malou Willow způsobilo na sociálních sítích rozsáhlou debatu o tom, zda zbraně patří do rukou tak malé holčičky, či vůbec do rukou kohokoliv. Tisíce komentářů k videu v mnoha ohledech dokonale ilustrovaly, jak téma vlastnění zbraní nadále polarizuje společnost ve Spojených státech. Mrkněte na video níže.

Text v překladu zní:

Už pár dní jsem neprovokoval policejního medvěda pro rodiče. Já a Willow jsme si byli zastřílet s malorážkovou puškou. Docela jí to začíná jít. Z 27 metrů trefí 30 cm široký terč. Holka střílí od tří let. Chci dodat, že nikdo z nás nelovíme, jen střílíme sportovně. Vychovávám děti k tomu, aby si na zbraně zvykly, uměly s nimi zacházet, střílet s nimi, schovávat je a znemožnit, aby se dostaly do rukou nevychovaných lidí. #znalostjesíla

Zdroj: BBC, Instagram, Cornell Law School

Jak dnes vypadá nejslavnější fanoušek Britney Spears?

Články, které by tě mohly zajímat