Právě vysíláme

Šéf úspěšné firmy nechce kvůli koronaviru propouštět. Vzdal se celého svého platu!

2. dubna 2020 14:10
Šéf úspěšné firmy nechce kvůli koronaviru propouštět. Vzdal se celého svého platu!

Koronavirová krize zasáhla nejen lidské zdraví, ale i ekonomiku. Řada firem musí své zaměstnance propouštět a mnoho lidí tak přišlo o práci. Existují však i šéfové, kteří jsou ochotni pro záchranu svých pracovníků udělat cokoliv.

Šéf úspěšné společnosti Gravity Payments Dan Price pochopil, že péče o zaměstnance by vždy měla být na prvním místě každého zaměstnavatele. V roce 2015 si tedy snížil plat z jednoho milionu dolarů na minimum, aby každý jeho pracovník mohl vydělávat minimálně 70 tisíc dolarů ročně. Jeho snaha o to, zajistit svému týmu ty nejlepší podmínky, se mu také vyplatila a jeho firma zabývající se správou kreditních karet je velmi úspěšná.

Kvůli koronaviru však nastaly těžké časy a krize se nevyhnula ani Danovi. Ačkoliv ale jeho byznys utrpěl ztráty, podnikatel se rozhodl, že své zaměstnance vyhodit nechce a raději si opět sníží plat, aby zbylo na jejich výplaty.

Tentokrát jednal Dan Price dost radikálně a na Twitteru prohlásil, že si nechal vlastní plat snížit ze současných 70 tisíc dolarů na rovných nula dolarů. Díky tomu tak ušetří peníze a nebude muset propouštět. Kromě toho uvedl, že se své výplaty vzdala i jeho společnice Tammi Kroll, jejíž plat činil 250 tisíc dolarů.

Dan Price je díky svému způsobu řízení firmy velmi oblíbený. Jeho zaměstnanci se dokonce na jeho narozeniny složili a koupili mu Teslu. I to jim tak Dan nyní oplatil.

 

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat