Právě vysíláme

SELENA GOMEZ zkritizovala sociální sítě a doporučila mladým lidem, aby omezili čas, který na nich tráví

16. května 2019 14:10
SELENA GOMEZ zkritizovala sociální sítě a doporučila mladým lidem, aby omezili čas, který na nich tráví

Herečka a zpěvačka Selena Gomez ostře zkritizovala sociální sítě a jejich vliv na mladé lidi – zejména mladé dívky. Gomez je současně druhou nejsledovanější osobou na Instagramu a ačkoliv uznává, že sociální sítě můžou sloužit k dobru, zároveň klade důraz na potřebu si určit limity pro dobu strávenou na socnetech.

Hrozná věc pro mladou generaci

Selena Gomez na filmovém festivalu v Cannes prohlásila, že sociální sítě jsou pro její generaci „hrozné“. Američanka přitom patří mezi nejsledovanější osoby planety na Instagramu – a právě této pozici přičítá Selena opakované problémy s duševním zdravím. Gomez loni strávila zhruba dva měsíce na psychiatrické léčebně kvůli psychickým problémům a ze sociálních sítí se tehdy úplně stáhla.

Autorka hitu Back To You po svém návratu upozornila na nebezpečí, které sociální sítě představují. Zpěvačka navíc popsala, jak vidí problém mladých holek, jež devastuje šikana na sociálních sítích. Podle Gomez je třeba limitovat čas, který mladí lidé na těchto stránkách tráví. Jen tak se lze vyhnout podobným problémům, jakým měla v minulosti například ona.

Selena Gomez na filmovém festivalu v Cannes

Selena Gomez na filmovém festivalu v Cannes

Využívá své pozice

Selena Gomez stále užívá sociální sítě, jen ne do takové míry jako předtím. Zpěvačka a herečka zdůraznila, že svoje stránky na sociálních sítích užívá konstruktivně, aby si její fanoušci byli vědomi toho, co všechno tento druh komunikace obnáší. Gomez řekla, že je vděčná za komunikační platformu, kterou sociální sítě poskytují, jen je třeba je využít v pozitivním stylu.

Co si o názoru Seleny Gomez myslíte vy? Souhlasíte s ní, nebo si myslíte, že sociální sítě nehrají tak negativní roli u mladých? Dejte nám vědět váš názor do komentářů!

Zdroj: BBC, Instagram, E! Online, Cannes Film Festival

Články, které by tě mohly zajímat