Právě vysíláme

Sendvič z netopýra? Australská reklama vyvolala rozruch

10. ledna 2021 13:10
Sendvič z netopýra? Australská reklama vyvolala rozruch

V Austrálii vyvolala pořádný rozruch reklama, ve které si muž pochutnává na sendviči z netopýra. Právě tohle zvíře totiž údajně stojí za pandemií koronaviru.

Reklamu, v níž muž pojídá netopýří sendvič, zhlédlo na YouTube už přes 300 tisíc diváků. Po mnoha stížnostech se jí před pár dny začal zabývat australský úřad pro dohled nad reklamou.

Za kontroverzním spotem, v němž se zpívá, že pandemii Covidu – 19 způsobil „někdo, kdo snědl netopýra“, stojí obchod s outdoorovým vybavením Boating Camping Fishing (BCF). Jak ale podotklo BBC, ačkoliv se rané případy koronavirové nákazy prokázaly na tržišti s živými zvířaty v čínském Wu-chanu, neexistuje žádný definitivní důkaz o tom, že by tam virus vznikl.

Podle mluvčího obchodu, která reklamu nechala natočit, mělo jít pouze o veselou marketingovou kampaň. Není to však poprvé, co se obchod ocitl na seznamu reklam, které vyvolaly nejvíce stížností.

„V průběhu let BCF zahájila tradici drzých reklam v duchu dobře míněné zábavy,“ řekl mluvčí BCF. „Budou mít své kritiky a my to bereme,“ dodal. Australsko-čínské vztahy za poslední roky velmi ochladly a reklama by mohla k napětí ještě přispět.

Zdroj: ČTK, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat