Právě vysíláme

Šestnáctiletá aktivistka GRETA THUNBERG se stala osobností roku 2019!

13. prosince 2019 9:10
Šestnáctiletá aktivistka GRETA THUNBERG se stala osobností roku 2019!

Greta Thunberg se dočkala významného ocenění na poli prestižních magazínů. Časopis Time jí totiž označil za Osobnost roku 2019!

Titul Osobnost roku uděluje časopis od roku 1927 a toto ocenění a možnost být na obálce časopisu získali například Barack Obama, Donald Trump, Angela Markel či papež František. Mezi zvolenými osobnostmi byli například ale i slavní novináři, bojovníci proti sexuálnímu zneužívání či vědci, kteří byli pro společnost nějak zásadně prospěšní.

Greta je šestnáctiletá ekologická aktivistka, jejíž jméno slyšel snad už úplně každý. Bojovnice za zlepšení klima má ovšem i spoustu odpůrců a její protesty, cestování lodí a veřejné prohlášení budí velké emoce. Časopis Time se rozhodl dívku adorovat a oceňuje všechnu její práci. Greta podle magazínu dokázala nakopnout změny v našem myšlení a přinutila několik tisíc lidí usilovat o stejnou věc.

„Až budu stará, chci se kouknout zpět a říct si, že jsem udělala všechno, co jsem mohla,“ řekla Greta, jenž pro Time nafotila i fotografie se světoznámou a uznávanou fotografkou Annie Leibovitz.

 

 

 

Zdroj: TIME

Články, které by tě mohly zajímat