Právě vysíláme

Šikana finského drzouna. Češi zaplavili profil mladého hokejisty sprostými komentáři

9. ledna 2024 11:24
Šikana finského drzouna. Češi zaplavili profil mladého hokejisty sprostými komentáři

Pokud jste sledovali utkání o bronz českého hokejového týmu proti Finsku, jistě víte, že chování jednoho z finských hráčů rozhodně nebylo sportovní. To, co ovšem po zápasu předvádí čeští fanoušky, rozhodně také není správné.

Osmnáctiletý Kasper Halttunen se během důležité zápasu nechoval zrovna ukázkově. Několikrát se svým protihráčům posmíval, provokoval a simuloval kňourání. Když ovšem Češi porazili Finy 8:5, mladý Fin se se smutným výrazem „zhroutil“ na led.

Ačkoliv hokejista na ledě nepředvedl příkladné sportovní chování, čeští fanoušci se nakonec nezachovali o moc lépe. Kaspera na jeho sociálních sítích zavalili ohavnými komentáři a neuctivými poznámkami. „Šašku, Koště. Tlamo, kdo se směje teď,“ stojí v komentářích, které jsou ve velké většině velmi vulgární.

 

 

Nenávistná reakce už se dá nazvat online šikanou, která rozhodně nepatří ani do sportovního světa. Celou situaci ostatně pro IDNES okomentovala i mluvčí finského hokeje. „Doufám, že lidi pochopí, že šikana je pořád šikanou, i když se děje na sociálních sítích. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) má program integrity a požaduje po nás, abychom podobné kauzy hlásili. V případě potřeby pak jedná,“ uvedla Henna Malberg.

Organizace IIHF začala brát šikanu hráčů v online prostředí vážně. Mladé hokejisty poučuje o možných nástrahách na sociálních sítích a převážně v době důležitých turnajů chce hráče motivovat k tomu, aby poznámky a komentáře na internetu nebrali vážně a sociální sítě sledovali co nejméně.

Články, které by tě mohly zajímat