Právě vysíláme

Šikanovaný chlapec vybrané miliony nedostane. Jeho matka řekla, co s penězi udělá!

1. března 2020 13:10
Šikanovaný chlapec vybrané miliony nedostane. Jeho matka řekla, co s penězi udělá!

Příběh devítiletého chlapce Quadena Baylese, který od narození trpí dwarfismem, dojal celý svět. Jeho matka totiž v autentickém video ukázala, co může způsobovat šikana.

„Chci se bodnout do srdce. Chci, aby mě někdo zabil,“ pláče ve videu malý chlapec, který si ve škole prochází krutou šikanou a video, kde nešťastně sedí v autě, se stalo virálním. Záznam na Facebooku si vysloužil přes 25 milionu zhlédnutí a chlapci začaly vyjadřovat podporu i celebrity, včetně Hugha Jackmana.

Když se video objevilo na internetu, řada lidí začala pochybovat o tom, že je video skutečně pravdivé. Po internetu pak následně začaly kolovat informace, že Quaden není ve skutečnosti dítětem, ale jedná se o plnoletého muže. Tyto zprávy se ovšem nepotvrdily a s velkou pravděpodobností se jedná pouze o hoaxy.

Americký komik Brad Williams, který má stejnou vývojovou poruchu jako chlapec, založil na portálu GoFundMe veřejnou sbírku, za kterou chtěl Quadena a jeho rodinu poslat na výlet do DisneyLandu. Jelikož měl ale chlapcův příběh tak velkou odezvu, sbírka už nyní sčítá 11 milionů korun.

Jak nyní ale uvedla školákova rodina, žádný výlet do DisneyLandu se konat nebude a Quaden si vybrané peníze nenechá. Raději je totiž prý pošle na charitu. „Jaké děcko by nechtělo jet do DisneyLandu? Zvláště, kdyby žilo jako Quaden. Ale moje sestra řekla: Víš ty co, vraťme se zpátky k opravdovému problému. Tento malý hošík byl šikanován. Kolik lidí, černých nebo bílých, spáchalo sebevraždu kvůli šikaně. Chceme, aby peníze šly komunitním organizacím, které je opravdu potřebují. V nich vědí, jak nejlépe peníze utratit. Takže ať chceme jet do DisneyLandu sebevíc, naše komunita by z toho nijak netěžila,“ řekla Quademova matka, která chce, aby příběh jejího syna pomohl zlepšit osvětu proti šikaně.

 

Zdroj: CNN

Články, které by tě mohly zajímat