Právě vysíláme

Sinéad O’Connor zemřela v 56 letech. Její smrt je po půl roce objasněna

10. ledna 2024 10:56
Sinéad O’Connor zemřela v 56 letech. Její smrt je po půl roce objasněna

Po půl roce koroner objasnil, jaká byla příčina smrti irské zpěvačky a skladatelky Sinéad O’Connor, která zemřela loni v létě ve věku 56 let.

Irská zpěvačka Sinéad O´Connor zemřela z přirozených příčin, informoval dnes soudní lékař v Londýně, kde tato hudebnice před svojí smrtí loni v červenci žila.

Soud v londýnské čtvrti Southwark dnes podle BBC vydal prohlášení, „aby potvrdil, že O´Connor zemřela z přirozených příčin“. Tímto práce soudního lékaře na případu jejího úmrtí končí, píše se v něm také.

Zprvu podezřelý případ

Když policie loni v červenci úmrtí 56leté zpěvačky potvrdila, uvedla, že k případ nepovažuje za podezřelý.BBC připomíná, že O´Connor se do Londýna přestěhovala krátce před svojí smrtí.

Sinéad O´Connorovou proslavil emotivní hlas, krátký sestřih nebo hit Nothing Compares 2U z roku 1990. V roce 1992 vzbudila značné kontroverze, když v živém vysílání jedné z amerických televizí roztrhala fotografii papeže na protest proti ututlávání pedofilních afér irských kněží. V roce 2018 zpěvačka oznámila, že konvertovala k islámu. Veřejně mluvila o tom, že trpí psychickými problémy.

Internetový portál britského deníku Daily Mail píše, že na 20. března se v newyorské koncertní síni Carnegie Hall chystá koncert k poctě O´Connorové a Shana MacGowana, dalšího nedávno zemřelého irského zpěváka.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat