Právě vysíláme

Škola v Africe nemá k dispozici jediný počítač. Podívejte, jakým skvělým způsobem učitel vysvětluje, jak funguje MS Word!

26. února 2018 13:10
Škola v Africe nemá k dispozici jediný počítač. Podívejte, jakým skvělým způsobem učitel vysvětluje, jak funguje MS Word!

Vyučovat informatiku bez jediného počítače? Ano, i to jde!

Učitel jménem Owura Kwando vyučuje žáky na venkově v Ghaně. A protože se jedná o velmi chudou oblast, tamní škola nemá k dispozici základní školní vybavení a v budově se nenachází žádný počítač. Ani to však panu Kwandovi nebrání v tom, aby děti učil základy informatiky.

Muž v mládí studoval výtvarné umění a své malířské dovednosti využil při jedné z hodin, kdy děti učil, jak pracovat v Microsoft Word. Celý dokument prostě nakreslil na tabuli a nevynechal jediný detail. Díky němu tak dětí vědí, jak Word funguje, aniž by ho viděly na počítači.

Snímek učitele, co kreslí na tabuli Word, vzbudil na internetu velkou diskuzi. Zatímco jedni ho chválí za jeho improvizační schopnosti a oddanost studentům, najdou se i tací, kteří nechápou, že i v roce 2018 na světě existují školy, kde není k dispozici ani jeden počítač.

Potom, co se fotografie stala virální, se ale naštěstí našli lidé, kteří jsou ochotni chudé africké škole pomoct a nabízejí poskytnutí počítačů i projektorů. Děti tak budou moct konečně zažít hodinu informatiky se vším všudy!

Zdroj: BoredPanda

 

Mnoho zvířat umí počítat. Některá lépe než člověk!

 

Články, které by tě mohly zajímat