Právě vysíláme

Škola zakázala dívkám nosit sukně! Chtěla tím prý vyjít vstříc trasgender studentům

12. září 2019 13:10
Škola zakázala dívkám nosit sukně! Chtěla tím prý vyjít vstříc trasgender studentům

Ačkoliv se světě neustále mluví o tzv. genderové neutralitě, jak je vidět, každý si pod tímto pojmem představuje něco jiného. Jedna z anglických škol se totiž rozhodla zavést do povinné školní uniformy pouze kalhoty a dívkám zakázala nosit sukně. Podle svého prohlášení tím chtěla vyjít vstříc transgeder studentům, a hlavně vyřešit dlouhotrvající „problém“ spočívající v délce sukní.

Priory School in Lewes ve východním Sussexu musí nyní řešit protesty nejen svých studentek, ale i jejich rodičů. Dívkám se totiž nelíbí, že jim bylo zakázáno nosit do školy sukně pod hrozbou toho, že nebudou puštěny do učeben. Na sociálních sítích koluje video, které ukazuje protest až 150 lidí před budovou školy. Na protestující byla navíc ze strany školy zavolána policie a vedení odmítlo diskuzi.

Škola již dříve řešila, jak moc dlouhé musí být sukně studentek. Jelikož se ovšem vedení nedohodlo na jednotné délce, rozhodlo se, že nařídí povinné nošení kalhot pro všechny a naopak tím ještě vyjde vstříc těm studentkám, které prošly změnou pohlaví. Zákaz nošení sukní se však rozhodně s vřelým přijetím nesetkalo a proti  zákazu se například ohradila i britská poslankyně Maria Caulfieldová. „Jsem pohoršená, když vidím, jak se církevní škola obrátila zády k dívkám, protože se rozhodly nosit sukně, a zavolala na ně policii,“ napsala politička na Twitter v souvislosti s konajícími protesty.

 

 

Zdroj: Theargus.co.uk

Články, které by tě mohly zajímat