Právě vysíláme

Slavní sportovci pomáhají na Moravě vlastníma rukama. Do zničené vesnice vyrazil i Jiří Procházka

1. června 2021 9:10
Slavní sportovci pomáhají na Moravě vlastníma rukama. Do zničené vesnice vyrazil i Jiří Procházka

Ničivé tornádo minulý čtvrtek zdevastovalo několik obcí na jižní Moravě a šokovalo celou Českou republiku. Obrovská tragédie, která mnoho lidí připravila o domov, ale vyvolala vlnu solidarity a Češi z celé země posílají finanční dary. Pomoct vlastníma rukama se nebojí ani některé české celebrity.

Přírodní katastrofa, co nikdo v naší zemi nečekal, ochromila jižní Moravu. Stovky lidi přišly o domov a nyní musí vše budovat od začátku. Pomáhá, kdo může, a Češi už na pomoc rodinám v nouzi poslali skoro 800 milionů korun. Řada lidí pak vyráží na Moravu pomáhat vlastníma rukama. Mezi nimi jsou i čeští sportovci.

 

MMA zápasník Jiří Procházka neváhal a vyrazil na Moravu pomáhat s opravami. Jeho kamarádovi totiž tornádo odneslo střechu, a tak sportovec na nic nečekal a přiložil ruku k dílu. Přímo do poničené obce Lužice se pak rozjel i hokejista Michal Kempný, který pochází z Hodonína a jeho rodiče přímo v Lužicích bydlí. „Jsem vděčný, že se nejbližším nic vážného nestalo. Měli jsme obrovské štěstí, že náš dům to minulo o fous. Škody se na něm dají jednoduše opravit, ale spousta dalších lidí přišla o střechu nad hlavou. Jediná půlminuta jim úplně změnila život,“ řekl Kempný pro server IDNES.cz a jel pomáhat i do Mikulčic.

Články, které by tě mohly zajímat