Právě vysíláme

Slavný boxer uděloval „rady“, jak zmlátit ženu! Jak za to byl potrestán?

1. dubna 2020 14:10
Slavný boxer uděloval „rady“, jak zmlátit ženu! Jak za to byl potrestán?

Britský profesionální boxer Billy Joe Saunders má možná svaly, ale rozumu příliš nepobral. Přišel na neurčito o licenci kvůli tomu, že si na sociálních sítích dělal legraci z domácího násilí.

Saunders se natáčel na video při tréninku s boxerským pytlem. Své údery doprovázel „radami“ mužům, jak trefit správně svou partnerku, když už to s ní nebude v koronavirové karanténě k vydržení. Britská boxerská kontrolní komise mu po prošetření případu pozastavila platnost licence, o jejíž opětovnou platnost bude muset žádat během slyšení. Jeho termín ještě nebyl určen.

Za své poznámky na videu se Saunders omluvil. „Byla to hloupá chyba, ale rozhodně jsem nikomu nechtěl ublížit nebo propagovat domácí násilí. Po celém světě umírají na koronavirus lidé a chtěl jsem jen trochu odlehčit situaci. Zjevně se to nepovedlo. Můj styl humoru nesedí každému,“ řekl a slíbil, že věnuje 25 tisíc liber na charitu, jenž pomáhá obětem domácímu násilí.

Nešlo nicméně o první Saundersův prohřešek. Před dvěma lety dostal od boxerské komise pokutu 100 000 liber za jiné video na sociálních sítích, na němž nabízel drogově závislé ženě dávku drogy za to, že bude mít s náhodně zvoleným mužem sex nebo ho uhodí. Tento měsíc zase údajně Saunders telefonoval na leteckou společnost Delta Airlines a informoval její pracovníky o tom, že tři jiní boxeři letící z Las Vegas do New Yorku mají koronavirus. Všichni byli z přepravy vyřazeni.

 

Zdroj: ČTK, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat