Právě vysíláme

Slovenská miss přiznala domácí násilí. Se známým moderátorem a zpěvákem zažívala přímo peklo

14. dubna 2023 11:33
Slovenská miss přiznala domácí násilí. Se známým moderátorem a zpěvákem zažívala přímo peklo

Slovenská showbyznysová scéna řeší velmi vážnou kauzu. Influencerka a miss Ráchel Karnížová promluvila o domácím násilí od svého bývalého přítele, populárního moderátora a muzikanta.

Domácí násilí je velmi vážná věc, o které se oběti často bojí mluvit. Influencerka pod přezdívkou Rachellka našla odvahu a jednoho dne se rozhodla veřejně promluvit o násilí, které zažívala s přítelem Tomášem Drahošem. Ten na Slovensku působí jako moderátor, zpěvák a rapper pod pseudonymem Tommy Kotty.

Dle Ráchel začal mít Drahoš problémy s alkoholem a brzy ze začala projevovat jeho toxická a násilná povaha. Rapper svou přítelkyní pod vlivem několikrát napadl a zdemoloval byt. Ráchel na svém instagramu zveřejnila šokující fotografie obličeje od krve a rozmláceného nábytku v bytě. Rovněž popsala násilí, kterého se Tommy Kotty dopouštěl. „Hodil mě do vany, kde jsem se uhodila do hlavy, pak mě z ní vytáhl a táhl mě za vlasy přes celý byt. Kopal mě, fackoval a nadával do ku*ev,“ uvedla. Trestní oznámení na svého přítele miss nepodala, bála se že její přítel nastoupí do vězení. Drahoš házel vinu na vliv omamných látek a tvrdil, že si z incidentu nic nepamatuje. Influencerka prý byla ochotná příteli pomoct a navštívila s ním i psychiatrickou léčebnu. Násilí se ovšem poté opakovalo a Drahoš opět Ráchel zbil poté, co přišel domů opilý. „Věděla jsem, že začalo peklo. Zase tahání za vlasy, křik, roztrhal mi kalhoty a na sílu do mě píchal prsty. Pak mi rozházel věci v celém bytě a zničil dveře. Vše se událo od 2-6 hodin ráno, pak pro něj přišla jeho matka, protože nechtěl odejít a já nevěděla, co dělat. Když přišla, tak mě před ní začal škrtit tak, že mě nadzvedl do vzduchu. Nevím, čeho by byl ještě schopný,“ řekla.

 

Tommy Kotty údajně psychicky týral i své bývalé přítelkyně, které se samy Ráchel ozvaly, aby jí sdělily svou zkušenost. I proto se ostatně influencerka rozhodla sdílet svůj příběh. Drahoš si totiž údajně zřejmě myslel, že takovéto chování mu projde. „Stále si myslím, že tak brutálně zbil jen mě. Vím o jiných ženách, které psychicky týral, a to mu stačilo na to, aby je zničil. U mě viděl, že jsem silnější a psychické týrání mu na mě nestačilo,“ uvádí mladá rusovláska.

Celou záležitost nyní řeší trestné orgány a k situaci se vyjádřil i samotný Tomáš Drahoš. Vinu přiznává a nepopírá. „Ano, bohužel, je to pravda a velmi, ani nevíte jak, mě to po lidské a mužské stránce mrzí. To, co jsem udělal, se nedá omluvit a nemá se to stávat. Nikdy, za žádných okolností,“ uvedl pro slovenskou televizi Markíza s tím, že nastoupil na léčení.

Tommy Kotty

Ačkoliv se moderátor v určité době těšil popularitě, nyní jeho slávy konec. Jeho instagramový profil je plný komentářů, ve kterém sledující jasně rappera odsuzují.

Domácí násilí je společenský problém, před kterým se rozhodně nesmí zavírat oči. Český web domacinásili.cz definuje tuto problematiku jako „způsob chování mezi blízkými lidmi (zpravidla intimními partnery), kteří spolu sdílejí společný domov, kdy jeden z nich uplatňuje moc a kontrolu nad tím, co dělá ten druhý. K násilí dochází opakovaně, v soukromí a tím skrytě mimo kontrolu veřejnosti. Intenzita násilných incidentů se stupňuje a vede ke ztrátě schopnosti včas toto jednání zastavit a efektivně vyřešit narušený vztah.“

Dvojice v době vztahu

Mezi projevy domácího násilí nepatří jen fyzické násilí. Můžeme do něj zařadit i psychické týrání, sexuální násilí, ekonomické násilí (nucení odevzdání financí) či sociální izolace.

Pokud vy osobně s tímto problémem bojujete, nebo u vašich blízkých pozorujete varovné signály, nebojte se včas vyhledat pomoc. V České republice se této problematice věnuje například organizace Bílý kruh bezpečí. Existuje i bezplatná telefonická krizová pomoc, která funguje nonstop (tel: 116 006). V roce 2022 zaznamenala tato linka až přes 6 000 telefonátů.

 

Články, které by tě mohly zajímat