Právě vysíláme

Slovenské celebrity mají za podporu Pellegriniho stopku. Značky s nimi ruší spolupráce

11. dubna 2024 15:06
Slovenské celebrity mají za podporu Pellegriniho stopku. Značky s nimi ruší spolupráce

Slovensko stále žije z výsledku prezidentských voleb, ve kterých zvítězil Peter Pellegrini. Na stranu zvolené hlavy státy se veřejně postavila řada tamních celebrit, které teď ovšem přicházejí o spolupráce s komerčními značkami.

Už před volbami vyjádřil Pellegrinimu podporu rapper Rytmus, který natočil video, ve kterém kritizuje kandidáta Ivana Korčoka a prohlašuje, že jedním z důvodů, proč bude volit Pellegriniho je i to, že nechce, aby jeho syn žil ve válce mezi USA a Ruskem. Petera Pellegriniho pak veřejně podpořila i jeho žena Jasmina Alagič, ale i MMA zápasník Attila Végh, bývalá tenistka Dominika Cibulková nebo influencerka Zuzana Plačková.

A je to právě manželka Rytmuse a bojovník MMA, kteří kvůli své veřejné podpoře Pellegriniho přišli o spolupráci se sponzory. S Attilou odstoupila od smlouvy společnost Renault. Ve smlouvě mezi ní a slavným sportovcem je totiž doložka o tom, že takzvaní ambasadoři značky nesmí být politicky aktivní. To Végh porušil a Renault s ním tedy nebude spolupracovat. Zápasník ukončení smlouvy oznámil na svých sociálních sítích. „Dnes jsem obdržel e-mail, kterým mě jistá komerční značka ‚trestá‘ za to, že jsem svobodně projevil při volbě prezidenta svůj politický názor a přesvědčení v domněnce, že žijeme v zemi, kde se to svobodně projevit může. Ve světle aktuálních událostí se s vámi potřebuji podělit o zkušenost, která ve mně vzbudila pocit, že se vrátil komunismus,“ napsal.

O spolupráci přišla i Jasmina Alagič, se kterou se rozhodla neuzavřít smlouvu značka Rauch, jenž je výrobcem džusových nápojů. Ani Jasmína není s rozhodnutím značky spokojená a vyjádřila se na instagramu. Na svém profilu argumentuje tím, že neměla s firmou zavřenou smlouvu, která by obsahovala položku o tom, že má být apolitická. „To je svoboda projevu. Neřekla bych nic, kdybych ve smlouvě měla požadavek, abych vystupovala apoliticky. Tohle je postoj značky, se kterou jsem smluvně neměla nic, pouze mailové potvrzení spolupráce. Každý si udělejte názor sám. Pro mě tato značka byla součást mého dětství, ale i naší současné rodiny. Až doteď,“ uvedla Jasmina a obvinila společnost z šikany. Zároveň prý celou záležitost předala svým právníkům. „Spojila jsem se s právníky a v současné době připravujeme dopis, který pošlu přímo do rakouské centrály společnosti Rauch,“ dodala influencerka a moderátorka.

Souhlasíte s ukončením sponzorství? Hlasujte v naší anketě!

Nahrávání ... Nahrávání ...

Články, které by tě mohly zajímat