Právě vysíláme

Slůně přežilo díky masáži srdce srážku s motocyklem

22. prosince 2020 13:10
Slůně přežilo díky masáži srdce srážku s motocyklem

Za dvacet šest let u záchranné služby oživil Thajec Mana Srivate několik desítek lidí, slon se ale mezi jeho pacienty nikdy neobjevil. V neděli se však náhodou objevil u dopravní nehody, při které se srazil motocyklista se slůnětem, a pomocí masáže srdce malého tlustokožce zachránil.

Videonahrávka ze záchranné akce se začala rychle šířit na sociálních sítích. Srivate na ní dává slůněti ležícímu na boku masáž srdce, zatímco jeho kolegové opodál ošetřují omráčeného motocyklistu.

„Zachraňovat životy je můj instinkt, ale celou dobu jsem měl strach, protože jsem slyšel matku a další slony, jak na slůně volají,“ řekl Srivate v telefonickém rozhovoru s agenturou Reuters. „To, kde má slon srdce, jsem odhadl podle lidské stavby těla a videoklipu, co jsem viděl on-line. Když se to slůně začalo hýbat, skoro jsem se rozbrečel,“ přiznal zachránce.

Poté, co se slůně postavilo na nohy, bylo převezeno na ošetření k veterináři, který ho poté vypustil v místě nehody. Na volání slůněte zareagovala jeho matka a brzy se pro něj celé stádo vrátilo.

Zdroj: ČTK, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat