Právě vysíláme

Smrt bratra a žebrání o jídlo: JOAQUIN PHOENIX si v životě prošel peklem

14. února 2020 15:10
Smrt bratra a žebrání o jídlo: JOAQUIN PHOENIX si v životě prošel peklem

Joaquin Phoenix nyní sbírá jeden úspěch za druhým a role Jokera mu přinesla nejen Oscara, ale i uznání fanoušků a filmových kolegů. A ačkoliv se zdá, že herec žije dokonalý život plný peněz a slávy, rozhodně tomu tak není a Joaquin si zažil krušné časy.

Dětství v chudobě

Joaquin pochází z pěti sourozenců a rozhodně neměl na růžích ustláno. Jeho rodiče totiž byli velmi chudí a neměli stálou práci. John Lee a Arwin Phoenix se stali členy sekty Boží děti a šířili svou alternativní víru dál. Společně se svými dětmi tedy putovali Amerikou a malý Phoenix musel se sourozenci dokonce občas žebrat při kázáních o jídlo.

Smrt bratra

Starším bratrem Joaquina byl River, který se rovněž věnoval herectví a ve filmové branži byl i v mladém věku velmi uznáván. Jeho život však v pouhých devatenácti letech ukončily drogy. River se totiž jednoho večera vydal společně s Joaquinem a svou přítelkyní do nočního baru, kde se předávkoval směsí heroinu a kokainu. Před vchodem do podniku pak posléze zkolaboval a přímo před zraky mladšího bratra zemřel. Telefonní nahrávka, jak vyděšený Joaquin volá záchranku, putovala na internetu dlouhou dobu.

 

Joaquin se svým straším bratrem Riverem.

Drogy a alkohol

Když v roce 2008 natáčel Joaquin film Walk The Line, do role muzikanta Johnnyho Cashe se vžil možná až příliš a po uvedení snímku začal holdovat alkoholu a drogám. V té době s ním také bylo velmi obtížné spolupracovat a sám herec dnes přiznává, že se choval jako „nevděčný bastard“. Téhož roku navíc vystoupil v talk show Davida Lettermana, kde předvedl poněkud bizarní vystoupení a diváci po jeho rozhovoru pochybovali a hercově dobrém duševním zdraví.

Ačkoliv si Joaquin zažil své, nyní prožívá skvělé období a žije šťastně po boku přítelkyně Rooney Mara. Ve filmovém světě je navíc velmi uznávaným hercem a nám nezbývá nic jiného než se těšit, v jaké další roli to pořádně rozbalí.

 

Joaquin se svou přítelkyní

 

Zdroj: People.com, Cosmoolitan

Články, které by tě mohly zajímat