Právě vysíláme

Smutná zpráva: Zemřel El Risitas. Muž, který (nejen) v Čechách bavil miliony lidí

29. dubna 2021 15:10
Smutná zpráva: Zemřel El Risitas. Muž, který (nejen) v Čechách bavil miliony lidí

Svět obletěla smutná zpráva: zemřel El Risitas. Komik, kterého proslavilo video, na němž se nezadržitelně směje a které s rozličnými titulky baví lidi po celém světě. Jen na našich sociálních sítích se v posledních letech objevilo nesčetněkrát u příležitosti nejrůznějších kauz.

Zemřel Juan Joya Borja známý světu jako El Risitas – Smějící se muž. Španělský herec a komik vystřídal během života různá zaměstnání: živil se jako číšník, pomocný dělník, nebo výpomoc v kuchyni.

Právě k této práci se váže historka, kterou Risita vyprávěl v roce 2000 v humorném pořadu Jesúse Quintera. Vyprávěl, že ho kuchař tehdy poslal, aby dal odmočit mastné pánve do moře. Risita to udělal a šel si po svém, když se pro pánve po několika hodinách vrátil, zjistil, že je vzal příliv.

Tady se můžete podívat na původní video s titulky:

 

Vtipná, ale obyčejná historka. Video se však stalo virálním hitem z docela jiného důvodu: extrémně nakažlivý smích takřka bezzubého chlapíka. Právě díky němu se stalo video terčem parodií, které vznikají u příležitosti nejrůznějších kauz, posléze kolují po internetu a žijí si vlastním životem.

Několika předělávek se dočkaly například kauzy okolo premiéra Andreje Babiše:

 

 

Ale nešlo jen o politické kauzy, svou parodii se smějícím se mužem si vysloužila třeba i výhra Ester Ledecké na olympiádě:

 

Ve středu Borja zemřel ve fakultní nemocnici Virgen de Rocío ve španělské Seville po náhlém kolapsu. Fakt, že tenhle pán bavil, baví a bude bavit lidi po celém světě, se zřejmě nezmění ani po jeho smrti.

R. I. P., Risito!

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat