Právě vysíláme

Snímek, který dojal internet! Australští vojáci krmí zachráněné koaly z hořícího pekla

29. ledna 2020 13:10
Snímek, který dojal internet! Australští vojáci krmí zachráněné koaly z hořícího pekla

Ačkoliv ohnivé peklo v Austrálii ustalo a ty nejhorší požáry se podařilo uhasit, kontinent se stále potýká s nepřízní počasí, a kromě ohňů na jihovýchodě Austrálie ohrožují zemi přívalové deště a povodně. Na pomoc jsou tedy přivolány tisíce vojáků, kteří se snaží zachránit co mohou.

Požáry v Austrálii mají na svědomí 31 lidských životů. Podle odborníků navíc zemřelo až půl miliardy živočichů a nejvíce strádají koaly a klokani. Kromě hasičů a záchranářů bylo tedy do postižených oblastí povoláno i několik stovek australských vojáků, kteří se zapojili do záchrany zvířat.

Vojáci pomáhají na Klokaním ostrově, v rezervacích i na záchranných stanicích. Různé jednotky se starají o zásoby vody a jídla, odklízejí trosky a pečují i o zvířata, jenž se podařilo z ohnivého pekla zachránit.

Snímek, co vás dojme

Na Facebooku se objevil snímek, který nejenže dojal internet, ale rovněž dokázal, že australští vojáci mají velké srdce. Ukazuje totiž vojenskou jednotku, jejíž členové ve svém volném čase chovají zachráněné koaly a krmí je z lahví, nebo pomocí injekčních stříkaček.

Pod snímek se ihned objevilo několik stovek komentářů, ve kterém lidé vojákům děkují za jejich péči. „Jsme na vás pyšní! Jste důkazem toho, že v krizových situacích se umí Austrálie spojit a pomáhat,“ zní například komentář dojaté Australanky. A my s ní naprosto souhlasíme, jsou to vážně borci!

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat