Právě vysíláme

Sociální sítě po smrti britské královny zaplavilo písmeno F. Co znamená?

9. září 2022 12:37
Sociální sítě po smrti britské královny zaplavilo písmeno F. Co znamená?

Smrt Alžběty II. oplakává celý svět. Internet po odchodu britské královny zaplavilo kromě smutečních kondolencí i písmeno F. Co znamená?

Po dlouhou dobu se úmrtí slavné osobnosti označovalo zkratkou R.I.P., tedy Rest in Peace (Odpočívej v míru). Především generace Z má ovšem nyní pro tuto událost nové označení. Po smrti královny Alžběty II. zaplavilo sociální sítě písmenko F, což mohlo být pro řadu uživatelů matoucí. I označení “F” má svůj význam. 

Vše souvisí s populární hrou Call of Duty, která je velmi oblíbená především u mladé generace. A právě v této hře musí hráč zmáčknout písmeno F, když chce, aby jeho postava přistoupila k rakvi a uklonila se zemřelému. U generace Z tak opravdu nejde o projev neúcty, ale o projev soustrasti prostřednictvím něčeho, co mladí lidé moc dobře znájí. Písmeno F se na internetu objevovalo i u smrti zpěváka Karla Gotta v roce 2019.

Královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek 8. září v odpoledních hodinách ve věku 96 let. Novým králem Spojeného království se stal Alžbětin syn Charles, který přijal jméno Karel III.

 

 

Články, které by tě mohly zajímat