Právě vysíláme

Soudní bitva začala! JOHNNY DEPP vs. THE SUN

8. července 2020 9:10
Soudní bitva začala! JOHNNY DEPP vs. THE SUN

Hollywoodský herec Johnny Depp se potkal tváří v tvář se svou bývalou manželkou Amber Heard v Londýně u Nejvyššího soudu.

Pirát z Karibiku Johnny Depp zažaloval vydavatelství The Sun (News Group Newspapers) za urážku na cti. The Sun v článku publikovaným v roce 2018 uvedl, že se herec choval jako „násilné monstrum“ vůči své nyní již ex-manželce Amber Heard. Johnny toto tvrzení tvrdě popírá.

Advokáti Johnnyho Deppa se budou snažit prokázat, že obvinění The Sun nejsou pravdivá a Deppovi způsobili vážnou škodu. Pravděpodobně budou tvrdit, že kvůli obvinění Depp ztratil lukrativní filmové role.

Dnes proběhlo stání, kde herec vypovídal, jako první svědek. Mezi svědky jsou i bývalé partnerky Deppa Vanessa Paradis a Winona Ryder, které mají dosvědčit nenásilnou Johnnyho povahu. Protistrana News Group Newspapers povolala exmanželku Amber Heard, s kterou Depp vede soudní spor. Amber tvrdí, že ji Depp udeřil, dusil, a byl závislý na drogách a alkoholu. Depp zažaloval Amber za 50 milionů dolarů v USA za článek, který napsala ve Washington Post, ve kterém se sama označila za oběť domácího násilí.

Toto je kritický případ, protože je ohrožena celá jeho kariéra, stejně jako jeho osobní reputace a postavení mezi jeho zbožňujícími fanoušky po celém světě.“ řekl Emily Cox, partner advokátní kanceláře Stewarts a odborník na hanobení.

Je nepravděpodobné, že se herec bude domáhat finančního odškodnění, protože odškodnění za urážku na cti v Anglii málokdy překročí 100 000 liber. Herec chce především očistit své jméno, a Londýn je přitažlivým místem pro celebrity, protože anglické zákony o pomluvách jsou známé jako přátelské vůči žadatelům.

Zdroj: Daily Mail, Twitter, Sky News

Články, které by tě mohly zajímat