Právě vysíláme

Soukromým kočičím útulkům pomůže dobročinný bazar

9. srpna 2022 15:30
Soukromým kočičím útulkům pomůže dobročinný bazar

Většinu péče o kočky bez domova zastanou v Jihomoravském kraji soukromé útulky, které se neobejdou bez finanční podpory dárců. Peníze pro útulky shromažďuje například Charitativní kočičí spolek Kryšpín, který na sobotu 13. srpna 2022 připravuje dobročinný bazar. U příležitosti mezinárodního dne koček, který připadá na dnešek, to ČTK řekla Lenka Němcová ze spolku.

V Jihomoravském kraji neexistuje žádný specializovaný kočičí útulek zřizovaný obcemi. O to více práce mají ty soukromé. „Je to zarážející, protože opuštěných koček je samozřejmě mnohonásobně víc než psů. Oficiální kapacita registrovaných jihomoravských útulků je 1 342 koček. Většinu míst, konkrétně 1151, nabízí útulky soukromé a Kryšpín podporuje většinu z nich,“ uvedla Němcová.

Zařízení, která spolek podporuje, pečovala v červenci o 795 koček. Útulek je v ideálním případě jen dočasným útočištěm, cílem je nalézt kočkám nový domov.

„Výhodou adopce je nejen to, že kočky od nás jsou naočkované, odčervené a kastrované, ale taky umíme vybrat parťáka na míru, hlavně povahou,“ uvedla Alžběta Blašková z Útulku Tibet.

Bazar se uskuteční v sobotu od 10:00 do 18:00 hodin v Bílém domě na Žerotínově náměstí v Brně. V nabídce budou věci z druhé ruky, ale také nové rukodělné výrobky. Součástí programu je také výstava fotografií koček z útulků a přednáška.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat