Právě vysíláme

Stal se zázrak: Dvouhlavé kotě oslavilo první narozeniny!

23. července 2020 13:38
Stal se zázrak: Dvouhlavé kotě oslavilo první narozeniny!

Dvouhlavost neboli diprosopus není u koček nic neobvyklého. Koťata s touto chorobou většinou umírají v řádech dnů nebo týdnů. Výjimečné kotě Duo, ale před pár dny oslavilo své první narozeniny.

Mládě okamžitě po porodu matka odmítla, a tak se ho ujal veterinář Ralph Tran ze San Diega. Vzal si Dua, aby mu ulehčil život. V duchu si myslel, že kotěti zbývá jen pár chvil. Výjimečná kočička, ale měla velkou vůli žít. „Během prvního roku jejího života musela překonat mnoho překážek, ale žádnou se nenechala zastavit,“ napsal v Tran na Facebook, který kočce zřídil.

Podle veterináře měla kočička největší problém naučit se jíst. Duo má totiž dvě tlamičky a tak nevěděla, kterou tlamičkou má žrát. „Obě tlamičky tak o jídlo soupeří,“ uvedl Ralph. Mladá kočka je ovšem bojovnice a její schopnost přijímat potravu se zlepšila.  „Během svého jednoho roku života překonala spoustu překážek a nikdy nic z toho nenechala zastavit. Miluje život a tráví svůj den jídlem, hraním si a trávením se svými kočičími sourozenci,“ dodal veterinář.

 

 

Zdroj: Facebook, Novinky

Články, které by tě mohly zajímat