Právě vysíláme

STAN LEE bude mít v New Yorku vlastní ulici!

28. července 2019 13:10
STAN LEE bude mít v New Yorku vlastní ulici!

Zesnulý tvůrce komiksů Stan Lee bude mít vlastní ulici v New Yorku! Místní radnice mu chce věnovat ulici ve čtvrti, kde studoval a bydlel. Lee zemřel loni v listopadu ve věku 95 let.

Nádherná pocta legendě

Místní newyorská radnice hlasovala pro to, aby ve čtvrti Bronx k názvu University Avenue přibyl ještě další název – Stan Lee Way. Obyvatelé New Yorku tak chtějí vzdál hold legendárnímu tvůrci komiksů, jenž vymyslel například postavy Spider-Mana, Iron Mana či Thora. Ulice University Avenue měla pro Stana Leeho velký osobní význam – Lee v té ulici totiž bydlel a chodil do nedaleké školy DeWitt Clinton High School. Newyorští radní ještě čekají na konečné schválení od primátora Billa de Blasia, ale zdá se, že jim de Blasio vyjde vstříc a mapy se můžou přepsat.

Stan Lee (vpravo) s Paulem Ruddem na premiéře filmu Ant-Man

Stan Lee (vpravo) s Paulem Ruddem na premiéře filmu Ant-Man

Stan Lee byl v New Yorku skutečně milovanou osobou. Jako mladý muž tu začínal vytvářet svoje první komiksy, které se často v New Yorku odehrávaly (zejména Spider-Man). Fanoušci na změnu názvu ulice na University Avenue/Stan Lee Way proto reagují velmi nadšeně.

Zdroj: UNILAD, Instagram, GQ UK

Články, které by tě mohly zajímat