Právě vysíláme

Statečná fenka Rocky žije svůj život naplno, přestože přišla o obě přední tlapky

3. listopadu 2020 18:00
Statečná fenka Rocky žije svůj život naplno, přestože přišla o obě přední tlapky

Málokterá fenka si musela prožít takové utrpení jako malá Rocky. Toulavá fenka přišla o obě přední tlapky v děsivé nehodě a od té doby žije v péči veterinářů. To ale nic nemění na tom, že je to pozitivní, láskyplný tvor!

Nesmírně silná osobnost

Před několika lety se Rocky nešťastně ocitla na kolejích v momentě, kdy tudy projížděl vlak. Obrovský stroj bezmocné fence rozdrtil obě přední tlapky. Kdyby jí kolemjdoucí nepřevezli rychle k veterináři v nedalekém městě Faridabád, nejspíš by vykrvácela. Statečnou Rocky se ale naštěstí podařilo zachránit.

Rocky žije stále v péči veterinářů, konkrétně u Raviho, jehož si Rocky ve veterinárním středisku oblíbila. Ravi a jeho kolegové této veselé, hravé fence sestavili protetické přední končetiny, aby se mohla konečně pohybovat jako dřív! Rocky si na svoje nové nohy chvíli zvykala, ale zanedlouho byla opět sama sebou!

Veterináři v indickém středisku spojili síly s neziskovou organizací Wild Heart Foundation. Charita poskytla malé fence nový domov ve Velké Británii. Po uvolnění koronavirových opatření se tedy bude Rocky nejspíš stěhovat na britské ostrovy.

My doufáme, že nová rodina se k Rocky bude chovat s takovou láskou, jako veterináři v Indii.

Zdroj: Metro UK, Wild Heart Foundation

Články, které by tě mohly zajímat