Právě vysíláme

Statečná fenka si v útulku adoptovala tři mladá koťata!

1. září 2020 18:00
Statečná fenka si v útulku adoptovala tři mladá koťata!

Když opuštěná, statečná fenka Georgia potratila, mnozí si mysleli, že ji to psychicky zničí. V útulku se ale zamilovala do tří koťat a začala o ně pečovat, jako kdyby byla její vlastní.

Skoro se zhroutila

Když těhotná Georgia v poušti nedaleko hranice mezi Spojenými státy a Mexikem přišla o všechny štěňata, málokdo čekal, že se z toho tato statečná fenka dostane. Veterinářům v centru Sunshine Dog Rescue se nepodařilo ani jedno štěně zachránit a Georgia se z toho skoro zhroutila. Fyzicky se fenka uzdravila poněkud rychle, ale psychicky na tom byla velmi špatně.

Zakladatelka veterinárního střediska Sunshine Dog Rescue Anita Osa věděla, že něco musí udělat. Vydala proto prosbu na sociálních sítích, zda někdo neví o nějakých opuštěných štěňatech, o které se Georgia může starat. Nakonec k Anitě doputovala čtyři malá koťata.

 

Veterinářka nejprve nevěděla, zda fenka bude vůbec schopná se o koťata starat. Chvíli počkala, ale během první noci, co koťata strávila ve středisku, jedno z nich zemřelo. Čas na čekání vypršel. Koťata se přidala k Georgii, která se o ně začala starat jako o vlastní štěňátka. Zdravotní stav Georgie a tří koťátek se markantně zlepšil.

 

Nyní se Georgii a všem koťatům, o která se starala, podařilo najít nové rodiny. Statečná fenka si za svoje hrdinství zaslouží minimálně medaili!

Zdroj: Metro UK, Facebook, Sunshine Dog Rescue

Články, které by tě mohly zajímat