Právě vysíláme

Statečný medvídek koala, kterého zachránili před divokým požárem v Austrálii, podlehl svým zraněním

26. listopadu 2019 13:10
Statečný medvídek koala, kterého zachránili před divokým požárem v Austrálii, podlehl svým zraněním

Austrálii zasáhla devastující zpráva: popálený medvídek koala, kterého minulý týden zachránila žena z tamního divokého požáru, je po smrti. Jeho popáleniny byly až příliš rozsáhlé.

Tento měsíc zasáhl australský region New South Wales nevídaný počet divokých požárů, kterým padlo za oběť mnoho tamních koal. Minulý týden kolovalo internetem video, ve kterém statečná žena zachraňuje popáleného medvídka koalu přímo z hořícího lesa.

Australanka, jež si říká Toni, vzala popáleného plačícího medvídka do náruče a zabaleného do jejího trička ho odvezla k veterinářům v nedalekém městě Port Macquerie. Celá Austrálie následně sledovala jeho stav a doufala, že se uzdraví. Bohužel se tak nestalo.

Koala, kterou pojmenovali Lewis, měla až příliš silné popáleniny a následná léčba by pro ni znamenala jen další trápení. Od začátku těchto ničivých divokých požárů údajně zemřelo přes 1 000 medvídků koala a zhruba 80 % území, kde se tyto roztomilí savci vyskytovali, je zničené. Někteří australští experti nyní tvrdí, že medvídci koaly jsou „funkčně vyhynutí“.

Zdroj: LadBible, Port Macquarie Koala Hospital, Facebook, YouTube, The Sun, MyFireWatch, Forbes

Články, které by tě mohly zajímat