Právě vysíláme

Stěžujete si na svůj malý byt? Fotograf zachytil, v jakých úděsných podmínkách žijí chudí lidé v Jižní Koreji

8. června 2021 12:10
Stěžujete si na svůj malý byt? Fotograf zachytil, v jakých úděsných podmínkách žijí chudí lidé v Jižní Koreji

Pokud si myslíte, že bydlíte v malém bytě a zasloužili byste si důstojnější bydlení, počkejte až uvidíte fotografie lidí v Jižní Koreji, kteří žijí v místnostech o velikosti menší koupelny.

Pro cizince je Jižní Korea známá svou vyspělou technologií, působivými stavbami, chutným jídlem a pozoruhodnou kulturou. V zemi však existují i místa, jenž běžný turista nenavštíví, protože na nich rozhodně není nic hezkého.

Goshiwon a Goshitel – tak se nazývají levné bytové jednotky, v nichž žijí nejchudší obyvatelé Soulu. Prostor, v kterém muži a ženy bydlí, se však ani nedají nazvat bytem, protože se jedná o jednu malinkou místnůstku, ve které je jen postel a stůl. Koupelnu a kuchyň pak musí všichni nájemníci sdílet mezi sebou.

Ukázku toho, jak vypadá život na několika málo metrech chtěl přiblížit fotograf Sim Kyu-Dong, který žil pět let kousek od dané oblasti a rozhodl se obyvatele zachytit na emotivních fotografiích. Podle jeho výsledných snímků pak můžeme jasně vidět, že žít v takových podmínkách vážně není snadné a jak sám fotograf přiznává, řada obyvatel Goshiwonu trpí vážnými depresemi. Někteří z nich jsou navíc i vážně nemocní. Lepší bydlení si však dovolit nemohou, protože cena bytů v Soulu je neuvěřitelně vysoká a bydlení opravdu na úrovni si může dovolit jen hrstka vyvolených.

 

Zdroj: Boredpanda

Články, které by tě mohly zajímat