Právě vysíláme

Stráví ve vězení zbytek života? HARVEY WEINSTEIN shledán vinným ze znásilnění!

25. února 2020 13:10
Stráví ve vězení zbytek života? HARVEY WEINSTEIN shledán vinným ze znásilnění!

Člověk, který stál na začátku kauzy Me Too, byl u soudu shledán vinným ze znásilnění třetího stupně a sexuální napadení prvního stupně. Nyní mu reálně hrozí, že ve vězení stráví zbytek života.

Hollywoodský producent Harvey Weinstein, respektive jeho sexuální útoky stály na počátku kampaně #MeToo. Weinstein měl podle obžaloby v roce 2013 znásilnit kadeřnici, modelku a herečku Jessicu Mann. Asistentku pořadu Project Runaway Miriam Haley měl v roce 2006 donutit k tomu, aby si od něj nechala provést orální sex.

Stráví ve vězení zbytek života?

Nyní Weinstein stanul před soudem a po rozhodnutí poroty mu reálně hrozí, že stráví dalších takřka třicet let za mřížemi. Vzhledem k tomu, že je mu 67 let a jeho zdravotní stav není dobrý, existuje vysoká pravděpodobnost, že by za mřížemi mohl strávit zbytek života.

 

Zdravotní stav byl také důvod, proč Weinsteinovi právníci chtěli, aby producent mohl po zaplacení kauce strávit čas do rozsudku na svobodě. Soud to však zamítl. Finální verdikt nad sexuálním delikventem, jehož chování bylo po léta v Hollywoodu veřejným tajemstvím, bude vynesen 11. března.

 

Zdroj: Deadline

Články, které by tě mohly zajímat