Právě vysíláme

Střelba na Filozofické fakultě v centru Prahy. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

21. prosince 2023 16:04
Střelba na Filozofické fakultě v centru Prahy. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

Pražská policie zasahuje u nahlášené střelby ve škole na Náměstí Jana Palacha, na místě jsou mrtví a zranění. Policisté to uvedli na síti X.

Záchranáři tamtéž napsali, že zraněných je pravděpodobně větší počet. Místo střelby zatím policie neupřesnila, podle informací ČTK se incident týká Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Její studenti mezi sebou na internetu sdílejí informace, že lidé jsou zamčení v učebnách či knihovně a že se evakuují i studenti z učeben v Celetné ulici.

 

Server tn.cz zveřejnil fotografii ozbrojeného muže v tmavém oblečení na střeše budovy. Napsal také, že z místa se ozval i výbuch.

K incidentu vyjelo pět posádek záchranářů, dva lékaři i speciální vůz Fénix. Záchranáři doplnili, že o počtu zraněných a typu zranění zatím nemají informace.

Celé okolí náměstí Jana Palacha policisté uzavřeli, zastavili dopravu a odklánějí tramvaje a autobusy. Vyzvali také lidi, aby se v okolí náměstí nezdržovali ani nevycházeli ven.

Útok na půdě školy řešila policie i ve středu, a to v Třebíči, kde šestnáctiletý žák zaútočil na pracovnici školy nožem a lehce ji při tom zranil. Policisté věc řeší jako pokus o vraždu.

Aktualizace: Policie v 16 hodin uvedla, že střelec byl eliminován.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat