Právě vysíláme

Studenti sledovali promoci z domova. Diplomy za ně převzali roboti!

6. dubna 2020 13:10
Studenti sledovali promoci z domova. Diplomy za ně převzali roboti!

Zatímco se celý svět snaží bojovat proti koronavirové pandemii, jsou i ti, co se snaží o to, aby jejich život mohl dál v klidu pokračovat a oni nepřišli o důležité životní chvíle.

Kvůli virovému onemocnění Covid-19 byly zrušeny všemožné společenské akce. Řada lidí tak přišla o důležité životní momenty, jenž mají proběhnout jen jednou za život. Názorným příkladem je třeba promoce, na kterou se každý student velmi těší, protože zakončuje jeho náročné studium. A zatímco mnoho studentů smutní, že o tuto událost přijdou, některé univerzity už přichází s nápady, jak to svým absolventům vynahradit.

Jižní Korea opět dokázala, že v technologickém vývoji je opravdu napřed. Tamní univerzita totiž uspořádala promoci, které se mohli studenti zúčastnit, aniž by přitom museli opustit své domovy. Předávání diplomů proběhlo v hotelu v Tokiu a fyzicky se ho zúčastnilo jen několik profesorů. Dále byli přítomní roboti, kteří měli na sobě nainstalovány ipady s obrazovkami, přes které každý jednotlivý absolvent promoci sledoval ze svého pokoje.

Ačkoliv by si studenti jistě přáli, aby mohli diplom převzít přímo do svých rukou, univerzitě mohou být za tento způsob vděčni. Ne každá škola si totiž toto může dovolit. A přijít o promoci? To by byla vážně škoda.

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat