Právě vysíláme

Supermarket čelí skandálu – zákazníci označili jeho velikonoční čokolády za rasistické!

12. dubna 2019 9:10
Supermarket čelí skandálu – zákazníci označili jeho velikonoční čokolády za rasistické!

Anglický obchodní řetězec Waitrose měl před Velikonocemi pořádný průšvih – zákazníci totiž označili jeden jeho produkt jako rasistický! O jaký přesně šlo a proč se lidem nelíbil?

Nevkusná jména

Zákazníkům vadily čokoládové kachničky, které byly zvláštně pojmenovány. V jednom balení čokoládových figurek se nacházely celkem tři různé druhy: z mléčné čokolády, bílé čokolády a tmavé čokolády. Každá čokoládová kachnička měla pod sebou název – ta z mléčné čokolády se jmenovala Crispy (v překladu Křupavá), z bílé čokolády byla Fluffy (v překladu Načechraná) a ta z tmavé čokolády se jmenovala Ugly (v překladu Škaredá).

Kontroverzní čokolády ze samoobsluhy Waitrose

Kontroverzní čokolády ze samoobsluhy Waitrose

Waitrose na stížnosti od zákazníků zareagoval svižně – stáhl čokoládové kachničky z regálů a omluvil se za nevkusné názvy. Obchodní řetězec později kachničky vrátil do svých prodejen, ale v balení, na kterém nebyly uvedené jednotlivé názvy kachniček.

Někteří chválí obchodní řetězec Waitrose za to, že poslouchá svoje zákazníky a vychází jim vstříc. Jiní ovšem prestižní značku zkritizovali za to, že podlehla přílišné politické korektnosti.

Co si o případu myslíte vy? Byla reakce řetězce Waitrose správná, nebo měla odolat stížnostem? Napište nám váš názor do komentářů!

Zdroj: Metro UK, Twitter, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat