Právě vysíláme

Své příspěvky si nepíše sama? Chyba Facebooku odhalila, že statusy GRETY THUNBERG zveřejňuje někdo úplně jiný!

16. ledna 2020 14:10
Své příspěvky si nepíše sama? Chyba Facebooku odhalila, že statusy GRETY THUNBERG zveřejňuje někdo úplně jiný!

Chyba na Facebooku, která se na této sociální síti objevila minulý týden, pořádně zavařila mnoha lidem. Mezi nimi je pak překvapivě i aktivistka Greta Thunberg.

Chyba na Facebooku umožňovala od čtvrtečního večera do pátečního rána přes historii úprav příspěvků zjistit, kdo konkrétně texty vkládá a upravuje. A právě u profilu šestnáctileté Švédky se přišlo na to, že za Gretu edituje statusy její otec Svante Thunberg společně s indickým aktivistou Adarshem Prathapem.

Jelikož začala tato informace kolovat světovými médii, samotná Greta se k ní vyjádřila. Na sociální sítě napsala, že její profil nemá osobní formát a je spíše oficiální stránkou. Mimo jiné uvedla, že použila facebookový profil svého otce, aby zveřejnila některé články na tom svém. „Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla nebýt na Facebooku osobně (zkoušela jsem to, ale rozhodla jsem se, že to není pro mě), používám účet svého otce Svanteho ke sdílení obsahu, protože potřebujete účet, abyste mohli spravovat facebookovou stránku. Veškeré texty publikované na této stránce ale samozřejmě píšu já, stejně jako všechno ostatní,“ tvrdí mladá bojovnice za zlepšení klima, jenž ale zároveň přiznala, že s editováním jí pomáhá i Ind Prathap, který jí sám pomoc nabídl.

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat