Právě vysíláme

Svobodný gay adoptoval už 6 silně postižených dětí. Rodinu chce ještě rozšířit

18. června 2021 14:10
Svobodný gay adoptoval už 6 silně postižených dětí. Rodinu chce ještě rozšířit

Brit Ben Carpenter je homosexuálem, který je už několik let svobodný a o jeho příběhu jste už možná slyšeli. Život s partnerem totiž vyměnil za péči o šest postižených dětí, které adoptoval.

Benovi je 37 let a od 21 let je svobodným tatínkem. V tomto věku totiž adoptoval čtrnáctiletého autistu Jacka. A protože je přesvědčený, že pomáhat se má právě nejzranitelnějším dětem, rozhodl se adoptovat ještě dalších pět ratolestí. Domů si vzal tedy Ruby, která má fyzické i mentální postižení, Lily, co je hluchá, a JosephaDownovým syndromem.

V dubnu letošního roku dal Ben domov i dvouletému Louisovi, který je slepý a trpí mozkovou obrnou. Ben se k adopci rozhodl potom, co mu umřel přisvojený syn Tobias na vzácnou genetickou vadu.

 

„Chtěl jsem dětem, které potřebují nejvíc pomoc, poskytnout láskyplný domov. V poměrně mladém věku jsem měl hodně co dokazovat. Musel jsem prokázat, že jsem dostatečně vyspělý, abych jim mohl nabídnout, co potřebují,“ řekl tatínek pro britský deník The Sun, který nikdy o biologických dětech neuvažoval. Díky své dřívější práci pečovatele si pak vypěstoval vysokou míru empatie a s dětmi umí pracovat. A ačkoliv přiznává, že i on potřebuje pochopitelně pomoct, dokáže dětem sám vytvořit milující domov a láskyplné prostředí. Další adopci pak nevylučuje a možná tak svou rozsáhlou rodinu ještě rozšíří.

 

Články, které by tě mohly zajímat