Právě vysíláme

Symbol krve obětí výbuchu ve Vrběticích: Aktivisté v noci postříkali ruskou ambasádu kečupem

18. dubna 2021 15:10
Symbol krve obětí výbuchu ve Vrběticích: Aktivisté v noci postříkali ruskou ambasádu kečupem

Před ruskou ambasádou v Praze na náměstí Borise Němcova v noci ze soboty na neděli protestovala skupina lidí. Budovu ambasády také potřísnili kečupem, který má symbolizovat krev dvou obětí výbuchu skladu munice a zbraní ve Vrběticích na Zlínsku z roku 2014. Podle Andreje Babiše a Bezpečnostní informační služby mají explozi na svědomí ruské tajné služby.

Když se v sobotu objevila zpráva, že za výbuchem skladu munice a zbraní ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 mohly podle premiéra Andreje Babiše a BISu stát ruské tajné služby, vyvolalo to rozruch nejen na sociálních sítích.  

Skupina lidí se posléze v noci vydala před ruskou ambasádu v Praze na náměstí Borise Němcova. Budovu potřísnili kečupem, který má symbolizovat krev dvou obětí, co při výbuchu přišly o život.

„Tato akce se snaží protestovat proti faktu, že vrchní představitelé naší země jsou ve více než přátelském styku s mocností, která prokazatelně vraždí lidi, ať už jde o Skripala, o oběti výbuchu ve Vrběticích nebo o pokus o vraždu Alexeje Navalného,” uvedl pro server Forum 24 jeden z účastníků protestu.

„Na místě jsme ztotožnili sedm osob podezřelých z přestupkového jednání na úseku majetku,“ řekl k protestu pro iRozhlas.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Zdroj: Twitter, Forum 24, iRozhlas.cz

Články, které by tě mohly zajímat