Právě vysíláme

Tahá vás pes za vodítko? Díky těmto tipům s tím přestane

14. října 2022 20:13
Tahá vás pes za vodítko? Díky těmto tipům s tím přestane

Zná to snad každý psí páníček. Nasadíte psovi postroj, připnete ho na vodítko a může se zbláznit radostí. Venku pak tak moc tahá za vodítko, že mu skoro nestačíte. Jak se tomu vyhnout?

Procházka se psem se může stát nepříjemnou, pokud vás bude váš čtyřnohý mazlíček neustále na vodítku táhnout. Podle odborníků by se to stávat vůbec nemělo, navíc to může ohrozit zdraví zejména dětí a seniorů, kteří takové tažení nemusí zvládnout a mohou nebezpečně upadnout. Radí tak, jak naučit psa chodit bez tahání za vodítko.

Jak je známo, domácí chlupáče motivují zejména pamlsky. Když s tím svým tedy půjdete na procházku, rozhodně je nezapomeňte. Když vás začne pes tahat, změňte směr procházky. Nenechávejte to na psovi. A když se rozhodne vás následovat, odměňte ho.

Dále můžete vyzkoušet reakce mazlíčka na zvukový podnět. Vezměte si s sebou píšťalku nebo jakoukoliv hračku, kterou váš pejsek miluje, a která zároveň píská. Kdykoliv vás zatahá za vodítko, zapískejte. A když se na vás podívá, pochvalte ho. Po několika krocích, kdy půjde po vašem boku, ho odměňte pamlskem. Postup neustále opakuje.

Více se dozvíte ve videu níže 👇

Články, které by tě mohly zajímat