Právě vysíláme

Tajné plány ALŽBĚTY II. prozrazeny! Královské koruny se chce prý vzdát už do tří let

2. listopadu 2018 16:10
Tajné plány ALŽBĚTY II. prozrazeny! Královské koruny se chce prý vzdát už do tří let

Alžběta II. usedla na britský královský trůn již před 66 lety a je nejdéle vládnoucí panovnicí v zemi. Jejímu prvorozenému synovi Charlesovi je už sedmdesát let a dlouho to vypadalo, že se princ trůnu nedočká, jelikož Alžběta bude vládnou až do své smrti. Nyní je však možná všechno jinak!

Královský dvorní zapisovatel Robert Jobson totiž ve své nové knize uvádí, že Alžběta už připravuje Charlese na roli krále a korunovace by měla proběhnout do tří let.

Jobson uvádí, že královna chce ze svého syna udělat takzvaného zastupujícího vládce. To znamená, že Alžběta bude plnit své královské závazky až do své smrti, ale Charles se ujme vedení vlády nad britskou monarchií. Teprve po smrti matky pak bude králem se vším všudy.

Kniha rovněž odkrývá mnoho informací, které dosud zůstávaly veřejnosti skryty. Vyšlo například najevo, že vévodkyně Camilla, Charlesova manželka, bude po korunovaci svého muže používat titul královna Camilla. Před svatbou přitom souhlasila, že bude užívat pouze titul Její královská výsost princezna Consort.

Je otázkou, jak tuto zprávu Britové přijmou. Princ Charles nebyl v minulosti příliš oblíbený především kvůli princezně Dianně, se kterou se rozvedl a vzal si Camillu. Nyní však už většina veřejnosti mění na prince názor a pomalu mu přichází na chuť. Plusové body si Charles získal i hezkým gestem na svatbě syna Harryho, kdy svou budoucí snachu Meghan odvedl k oltáři.

Zdroj: Express.uk.co

Články, které by tě mohly zajímat