Právě vysíláme

Tak to je síla! Kauza UBER vs. člověk nabrala zajímavé obrátky. Tomu neuvěříš!

12. května 2018 13:10
Tak to je síla! Kauza UBER vs. člověk nabrala zajímavé obrátky. Tomu neuvěříš!

Šokující odhalení! Autonomní vozidlo Uberu, které letos v březnu zabilo ženu, ji těsně před nehodou rozpoznalo. Přesto ji nedávalo přílišnou pozornost.

Vozidlo společnosti Uber letos v březnu srazilo chodkyni, která svým zraněním v nemocnici podlehla. Za volantem sice seděl řidič, který měl určitou kontrolu nad vozidlem, ale bohužel neměl šanci nehodě nijak zabránit. Tato tragická nehoda vyústila v naprostý zákaz provozu a testování autonomních vozidel společnosti Uber.

Kdo za tento nešťastný incident mohl, se dlouhodobě spekuluje. Původní verze přičítala vinu oběti nehody, která údajně nečekaně vběhla pod auto, když přecházela silnici mimo přechod. Nyní se však ukázaly nové informace. Automobil má totiž spoustu senzorů, kamer a také laserové měřidlo vzdálenosti objektů, které dokáže rozpoznat objekty ve tmě nebo v nepříznivých podmínkách.

ČTĚTE TAKÉ: Milujete TRANSFORMERS? Tak pro vás máme tip!

Podle nejnovějších informací ženu auto rozpoznalo. Chyba nastala až v softwaru automobilu, kdy se v rozhodovací části nevyhodnotil objekt na vozovce, proto se auto nezastavilo a došlo tak ke smrtelnému střetu.

 

Zdroj: telegraph.co.uk, Twitter

3 důvody, proč se váš pes bojí aut a kamionů a jak mu s tím pomoct

Články, které by tě mohly zajímat